Dimnjačarska služba kao sigurnost zaštite Vaših kućanstava od požara

Dimnjačarski poslovi u Općini Čepin povjereni su tvrtki Komunalac Čepin d.o.o. odlukom općinskog vijeća Općine Čepin o organizaciji i načinu rada dimnjačarske službe. Od početka listopada ove godine ponovno je krenula s radom dimnjačarska služba. Od ovog vremenskog perioda vrši se kontrola i čišćenje dimnjaka odnosno dimovodnih objekata  koji se koriste za loženje krutog goriva.

Čišćenje i kontrola dimnjaka obavljaju se kao preventivne mjere za sprječavanje opasnosti od požara, trovanja, eksplozija i zagađivanja zraka. Neredovito održavanje i čišćenje dimnjaka može dovesti do trovanja sa smrtnim posljedicama, te je stoga bitno pustiti dimnjačara da obavi svoj posao.  Svi korisnici dimovodnih objekata za loženje dužni su omogućiti redovito čišćenje i pregled dimovodnih objekata koji pripadaju pod obvezan pregled.

Što bi značilo da su korisnici dužni omogućiti redovito čišćenje i pregled dimovodnih objekata?

Korisnici su dužni dozvoliti i omogućiti dimnjačaru čišćenje i pregled pregled dimnjaka i taložnice, te ga ne smiju ometati u vršenju dimnjačarskih poslova.

Ukoliko korisnik dimovodnog objekta nije kući u vrijeme posjete dimnjačara, dužan je ponovno kontaktirati dimnjačara na broj telefona koji mu dimnjačar ostavi na obavijesti.  Za sve one korisnike koji radnim danom nisu kod kuće, omogućili smo izvanredno čišćenje subotom.

U našoj dimnjačarskoj službi djeluju dva dimnjačara specijalista, koje možete kontaktirati u slučaju da su Vam potrebne dimnjačarske usluge. Javiti se možete na tel br.: (031) 380-500.