Politika privatnosti

Ova Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke, kao i da vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi s vašim podacima, a u vezi pretraživanja i ostavljanja komentara na Komunalac-Cepin.hr web stranici. Ova Politika privatnosti nadopunjuje Uvjete korištenja na ovoj web straici i mijenja ih u dijelu koji se odnosi na zaštitu osobnih podataka, a sve u cilju usklađivanja s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Kad kažemo MI, pod tim mislimo na Komunalac Čepin d.o.o.

Na Komunalac-cepin.hr u okviru funkcije ostavljanja komentara na vijesti, Komunalac-Cepin.hr omogućava korisnicima da ostave komentare na vijesti na web stranici sa sadržajem koji sami definiraju, kao i pod imenom-pseudonimom koji sami određuju. Stoga u vezi ostavljanja komentara, u skladu s vašim pravom na slobodu istraživanja, vi sami birate koje ćete i hoćete li vaše osobne podatke učiniti dostupnima javnosti i hoćemo li mi uopće imati vaše osobne podatke. Pored tih informacija u vezi s komentarima koje vi učinite javnima na našoj web stranici, mi prikupljamo i vrijeme i datum komentara kao i IP adresu s koje je komentar postavljen.

Sve navedene podatke o vama prikupljamo isključivo u svrhu omogućavanja pretraživanja naše web stranice i ostavljanja komentara na vijesti. Samim pristupom web stranici i ostavljanjem komentara vi prihvaćate Pravila korištenja, kao i ovu Politiku privatnosti, koji su istaknuti na samoj web stranici. Pored toga, vaše podatke obrađujemo na osnovi našeg Legitimnog interesa da bismo otkrili i uklonili greške i tehničke probleme koji se mogu javiti u vezi s pretraživanjem web stranice. Također, vaše podatke po istoj osnovi možemo obrađivati i u slučaju eventualnih zloupotreba naloga kao i sprječavanja istih na komentarima. Ovo uključuje i blokiranje komentara koji krše naše Pravila korištenja i relevantne zakonske propise. Na kraju vaše podatke možemo otkriti ili podijeliti s određenim državnim institucijama ako se to od nas zahtijeva na osnovu zakona. Također, iste možemo otkriti i na osnovu na zakonu utemeljene, pisane, sudske ili druge odluke državne institucije kojoj se na osnovu relevantnih propisa može omogućiti uvid u Osobne podatke.

Kako bismo vam omogućili neometano korištenje web stranice, mi surađujemo s pojedinim poslovnim partnerima. Odabir naših partnera vršimo na osnovi toga pružaju li dovoljno jamstvo u vezi zaštite osobnih podataka. U situacijama gdje imamo partnere koji su izvan EEA, uvijek zahtijevamo potpisivanje ugovora kojim točno definiramo na koji način naši partneri smiju pristupati vašim podacima i gdje zahtijevamo da implementiraju odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere u skladu s članom 46.2 (c) GDPR. Također, u tim slučajevima i s takvim partnerima potpisujemo i Standarde Ugovorne Klauzule. Informacije o tim kompanijama i poduzetim mjerama zaštite su dostupne na zahtjev upućen na adresu melani.starcevic (@) komunalac-cepin.hr. Informacije o mjerama zaštite koje smo poduzeli u pogledu naših IT i drugih sustava, možete dobiti obraćanjem na istu adresu.

U vezi s vašim komentarima čuvamo samo određene informacije, koje smo dužni čuvati na osnovi zakona tijekom razdoblja koje je istim propisano kao minimalo razdoblje zadržavanja. S tim što tekst komentara ostaje sačuvan u online arhivi vijesti zajedno s tekstom vijesti.

Na našoj web stranici nalaze se naši kolačići kao i trećih strana koji vam omogućavaju da na lakši način koristite web stranicu i krećete se po njoj. Neki od tih kolačića se koriste i u svrhu analitike, plasiranja određenih sadržaja ili predlaganja određenih vijesti. Prilikom prvog posjeta web stranici komunalac-cepin.hr, iskočit će vam obavijest o svim kolačićima koje koristimo, koje podatke oni uzimaju i u koje svrhe. Svi kolačići su svrtstani u sledeće kategorije: nephodni, za unepređenje rada web stranice, statistika i ostali. Bez nepohodnih kolačića nije moguće pretraživati i korištiti našu web stranicu. Za sve ostale kolačiće, imaćete mogućnost da li želite da prihvatite njihovo korištenje ili ne. Ako ne prihvatite koristiti takve kolačiće, to vas neće onemogućiti da koristite web stranicu, ali može utjecati na funkcionalnost njenog korištenja.

Sva pitanja kao i zahtjeve u vezi s vašim podacima možete postaviti našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedeću e-mail adresu melani.starcevic (@) komunalac-cepin.hr

U svakom trenutku možete uložiti prigovor u vezi s obradom vaših osobnih podataka, nacionalnim tijelima za zaštitu osobnih podataka u vašoj zemlji .

Komunalac Čepin d.o.o. zadržava pravo promijeniti ili modificirati ovu Politiku. O važnim promjenama i dopunama Komunalac Čepin d.o.o. može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na “Komunalac-Cepin.hr” web stranici smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima o Uvjetima korištenja kao i Politici privatnosti.

Ova politika privatnosti stupa na snagu 25.05.2018.