Sadnja cvijeća i hortikulturano uređenje

Cvjetnjak te uredno pokošen i njegovan travnjak, ogledalo su ljepote svake okućnice, ali i svakog grada i Općine. Tako su u svibnju uređene javne površine na području Općine Čepin. Posađeno je cvijeće na nekoliko lokacija po Čepinu, te je ispred Spomen-obilježja poginulim braniteljima i civilima domovinskog rata oblikovan veliki cvjetnjak u obliku grba, na kojem je od crveno-bijelih begonija napravljena šahovnica. Cvijeće je posađeno i u cvjetnjake ispred: osnovne škole Miroslava Krleže, Addiko banke, u ulici Mrtvačka staza, na spomeniku braniteljima na katoličkom groblju u Čepinu, ispred župe Presvetog Trojstva i ispred tvrtke Komunalac Čepin.

Pazilo se na kvalitetu i odabir vrsta cvijeća, te je stoga odabrano cvijeće, koje je otporno na visoke temperature i sunce. Prema tom kriteriju su zasađene: bungevilije, begonije, batat, vinke, dalije, lobelije, surfinije, pustinjske ruže,  prkos, čuvarkuće, agave i aloe vera.

Cvjetnjaci iziskuju njegu tijekom cijele godine. Stoga je odmah nakon sadnje započelo redovito zalijevanje, kako bi se biljke lakše prilagodile novom staništu. Kako se u njegu cvjetnjaka ulaže puno vremena molimo sve mještane da pripaze na ponašanje svojih kućnih ljubimaca.